Ingela Bülow

Ingela Bülow

Jag heter Ingela Bülow och är utbildad instructor i Nosework och Doftprovsdomare genom SNWK.
Jag har även utbildning i Valp/Vardagslydnad, Rallylydnad, Spår/Sök.


Jag har alltid älskat djur, speciellt hundar 😉 och har två spanska vattenhundar Krut och Azka.
Jag föder också upp rasen Perro de aqua espaniol. När jag var liten fick jag inte ha egen hund, men jag var alltid den första med att rasta andras hundar, följa med på promenader och självklart var jag ofta hundvakt!

 

Min första hund hette Chaplin, en brun spansk vattenhund. Inte visste jag något om hundar då, men köpte en omplacering och det blev väldigt bra trots att han hade stora problem. Han och jag umgicks dygnet runt, jag låg på golvet med denna stackars rädda hund som kissade på sig så fort han såg en annan hund. Men jag gav inte upp, mitt motto är ”det finns inga hopplösa fall” så jag började träna Chaplin från dag 1 när han flyttade in hos mig. Jag lärde mig otroligt mycket, som att träna en hund baklänges liksom.


Hur gör man om hunden man har är så rädd att den inte vågar ta godis ute? Jo man får börja om helt från början och skapa trygghet i relationen.

 

Det var svårt men blev bra i slutänden och han var sedan som en skugga efter mig. Det blev han och jag. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt i akut njursvikt och veterinären kunde inte ge någon förklaring. Jag har aldrig gråtit så många tårar som jag gjorde på golvet hos veterinären när min bästa kompis tog sitt sista andetag.

När Chaplin lämnade mig hade jag även Krut och Azka mina två nuvarande hundar.

 

Jag har jobbat åt flera större hundföretag och även nu för Git på Alfa Hundcenter. Jag tränar och tävlar aktivt med mina hundar i Freestyle, Utställning och Rallylydnad. Snart så kommer vi även tävla i NW. Jag studerar till Hundkynolog (hundpsykolog) och Etologi på högskolan just nu.

 

Mitt motto som sagt ”det finns Inga hopplösa fall” det går att träna alla hundar. Det gäller att individanpassa träningen för att lyckas nå målet, och det kan vi alla göra!

 

 

Alfa Hundcenter  Däckvägen 1, 443 61 Stenkullen  073-934 30 12  git@alfahundcenter.se