Hanna Vretby

Hanna Vretby

 

Jag är den där nördiga tjejen som vågade ta steget bort från juristkontoret, kliva ur kostymen och satsa allt på min stora glädje i livet; hundar.
Mitt 6-åriga jag är väldigt stolt över mig som vuxen som får "klappa" på hundar dygnet runt.

 

Jag bor i en villa i Gråbo med min man och fyrfota vänner. Dagtid arbetar jag på Hunddagis och om kvällarna håller jag kurser i hundaktivering och undervisar i Trick Dog, alltid i gott sällskap av mina två Finska Lapphundar Grimm & Viggo,

3 år & 1 år.


Jag är en allätare av hundsporter och kanske just därför fastnat så hårt och specialiserat mig på TRICK DOG. Den nya hundsporten från USA är en härlig mix av stunttricks, freestyle, agility, lydnad och nosarbete. 

 

Jag är en av få Certifierade Trick Dog Instruktörer (CTDI) i Sverige, vilket ger mig behörighet att bedöma & godkänna samtliga Trick Dog nivåer/titlar för mina elever fram till championatet (som alltid sker i USA). 

 

Självklart har inte mina hundar legat på latsidan heller utan kan stoltsera med var sitt Trick Dog Championat, som de är mäkta malliga över. 

 

Jag tror att de viktigaste relationerna vi har, får vi också vara noga med att vårda. Genom att träna tricks med sin hund och investera tid tillsammans bygger man en stark relation. Trickträning kräver varandras fulla närvaro och koncentration vilket gör att man blir bättre på att läsa av varandra och förstå varandras signaler, utvecklar samarbetet, lär sig att gemensamt ta sig an nya utmaningar och nå satta mål och framför allt att på ett prestigelöst sätt kunna ha roligt, leka och skratta tillsammans. För skratt blir det många och hjärtliga. 

 

En fin bonus är också att för varje ny sak man lär in ihop, blir det lite lättare att lära in nästa och nästa och nästa. 

 

För man lär inte "bara in ett trick" utan man lär nytt om varandra. 

 

Jag ser fram emot att få bjuda er på nya roliga utmaningar i vardagen och hjälpa er utvecklas tillsammans! 

 

Allt gott, 

Hanna, Grimm & Viggo 

 

Alfa Hundcenter  Däckvägen 1, 443 61 Stenkullen  073-934 30 12  git@alfahundcenter.se