Git Jering

Git Jering


Jag har haft hund i hela mitt liv och har träning och inlärning som främsta intresse. Min utbildning har genom åren blivit ganska gedigen då jag till dags dato gått olika utbildningar för ett femtiotal, inom olika områden, mycket hundkunniga personer. Ingen dålig ryggsäck att ha med sig! Jag har varit aktiv som instruktör i över 25 år och är noga med att kontinuerligt uppdatera mina egna kunskaper.


Det jag i dag tycker är mest intressant och också viktigast är samspelet mellan hund och människa. Grunden till all kommunikation och lyckad träning ligger där. Med det perspektivet så är det faktiskt främst människan man jobbar med på hundkurserna! Det innebär att jag har stor nytta av min högskoleexamen i ämnena pedagogik, konfliktlösning, ledarskap och pedagogisk psykologi. Har även en årslång utbildning i lösningsfokuserad korttidsterapi.


Tävlat har jag gjort sedan 1989 vilket resulterat i ett flertal meriter. Jag har i dagsläget mer än 50 cert i sökhundsgruppen tagna med fem olika hundar. Detta gör mig till en av landets 15 mest meriterade förare i sök. De meriter jag är mest stolt över är en SM vinst i sök och titlar som årets Sökhund & årets Brukshund! Samt den svåraste utmaningen av alla, två genomförda SM i sök med en otroligt svårarbetad hund med 11:te placering 2009 & 7:de placering 2010 . Många trodde väl inte ens vi skulle ta oss ur appellklass! :-) Har kvalat till 8 SM och deltagit i 7 senaste 2017.


Jag är också författare till tre böcker, Sök för tävling och aktivering, Uppletande för tävling och aktivering samt Valpboken (som främst är en allmänlydnadsbok, passande för både valpar och vuxna hundar).


Det är  jag som är huvudansvarig för verksamheten på centret. Jag är också instruktör på flera av våra kurser. Tävlingslydnad, sökläger, sökhelger, kravinkallning, specialdesignade aktiveringskurser och ledarskapskurserna är mina "skötebarn". Jag erbjuder också privatlektioner av olika slag.


Jag har även hand om uthyrningen av bassängen och våra olika träningshallar.

 

Om mig och mina hundar kan ni läsa mer på min och mitt andra företags egen webbsida Alfahundsupport.


Bilderna överst jag och Trotza, jag och Alli. Raden under Chakra, Alli, Trotza + Alli + Chakra.