Karin Ström

Karin Ström


2010 blev jag tillfrågad av Git ifall jag var intresserad av att hålla hundkurser på Alfa Hundcenter. Jag har instruerat i både aktivering, kravinkallning, specialsök och bruks, men det är framförallt valpkurserna och vardagslydnadskurserna som jag håller i.


Det har blivit ett antal över åren och det är fortfarande lika roligt att kunna handleda och hjälpa hundägare – och hundar – till en enkel och sammansvetsad tillvaro. =)


Jag är själv uppvuxen med Jack Russlar. Små hundar med massor av energi, initiativförmåga och pondus. Med dessa blev det mest vardagslydnad, långa utflykter och aktivering i form av hemmabyggda agilitybanor.

Min första helt egna hund blev en Lancashire Heeler vid namn Alice. Min partner i vått och torrt, dygnet runt och i alla möjliga formers hundaktiviteter. Vi tävlade främst Lydnad och tog oss till Elitklass där, men det blev även tävling i Spår, Agility och Rallylydnad.

Nästa hund blev en brukshund, en Groenendael vid namn Kata. Kata har varit orsaken till många gråa hår, frustration, blod, svett och tårar. Men hon var också min allra största och bästa läromästare vad gäller hundträning- och då framförallt vardagliga problem som bland annat att kunna ha (sin jaktgalna) hund lös… ;) Jag och Kata tävlade Lydnad och Sök.

Tredje hunden blev också en Groenendael. Lille Raiden. Fullt ös medvetslös på honom, precis som jag gillar ;) Vi tävlade Lydnad, Rapport och Spår. På grund av skador är han tyvärr numera pigg och aktiv pensionär. Jag har också tränat/tävlat med min mammas Eurasier. Kunde inte låta bli… En ras som påstods vara ganska svårtränad och inte vill apportera m.m. Även Carmen blev uppflyttad till Elitklass i lydnad. Senaste tillskotten i familjen är Kenshi en lancashire heeler och Zorba, holländsk herdehund. Tränar främst spår och lydnad med dem.Jag tror på individanpassad träning. Sättet att träna måste anpassas efter både din hund, och hur du själv är som hundförare! 

Jag tror också stenhårt på att ALLA hundar går att träna! Vissa hundar/hundraser är lättare, vissa är svårare, men alla hundar kan!