Kunder tycker!

Läs här vad några av våra kunder skriver om varför de väljer att anlita oss.


Valpkurs

Hej!

För ungefär 10 år sedan gick jag valpkurs hos er med min tik som fick somna in förra året. 11 år gammal. Nu är det dags för ny kurs med ny valp och givetvis tittar jag hos er först. Så nöjd med kursen vi gick då och som lade en fin grund till allt vi gjorde efteråt. Har gått andra valpkurser tidigare och inte varit lika nöjd om man säger så!

Susanne L


Ledarskap & Vardagslydnad!

Tack för två fina kurser!

Så mycket kunskap, tips vi har fått med oss!

Tycker att det har hänt mycket i vår träning!

Ska hålla utkik på fler kurser!

Vänliga hälsningar Pim & Angelica


Nybörjarkurs Rallylydnad
Vi tycker att det har varit en fantastiskt rolig kurs! Ett väldigt bra upplägg med en mix av allmän kontaktträning, delmomentträning och ihopsättande så att fått träna flera moment i rad och därmed träna längre koncentration hos både hund och förare. Mycket bra individanpassning då olika ekipage dels kommit olika långt och dels svarar olika bra på olika typ av träning (behov av ökad energi, minskad energi, gott godis, leksak, korta pass med många pauser osv). Olivia har verkligen en förmåga att se vad varje ekipage behöver och utstrålar hela tiden en positiv energi och arbetsglädje. Kul!!
Vi har också fått med oss bra övningar hem så att vi har kunnat träna på mellan tillfällena.

Tack för en bra kurs!

Hälsningar/

Stina och Morris


Nybörjarkurs Rallylydnad

Hej och tack för bra kurs.

Matilda och Winky var väldigt nöjda med kursen och kursledaren och kände att de fick lära sig många nyttiga och roliga saker som de kan ta med sig framöver. 

MVH Maria


Kontakt och hantering:

Jättebra kurs...Olivia är fantastisk / Lena


Ledarskapskurs: Tack för en så bra kurs. Du har gett mig väldigt värdefulla verktyg som jag nu använder och kan luta mig mot, ser ” problemen” runt Kalle på ett lugnare och enklare sätt nu.. mer aha!! Ser oxå( tack Git) hur mycket det handlar om mig.. och samspelet mellan oss o resten av fam.

Så ett STOORT TACK och ett varm kram till dig.. du är så himla grym.

Anna och Kalle


Utvärdering ledarskapshelg! En oerhört lärorik helgkurs, vi hann med många övningar och du var duktig på att ge individuella råd till oss alla. Det var bra att du varvade teori och praktik. Det märks att du vet vad du pratar om, och du är trygg och stabil både för hundarna och ägarna ;)

Jag var supernervös innan kursen för jag hade fastnat i en stressig, osäker roll med min hund, men du hjälpte mig och lotsade mig rätt så nu har jag fått en röd tråd igen i träningen och känner mig trygg i mina övningar, även om jag har ett digert arbete framför mig. Jag har redan nu efter några dagar med intensiv träning hemma märkt stora framsteg :) :)  :)  Jag kan varmt rekommendera denna kursen, tror dessutom att den är ännu bättre om man har möjlighet att gå den under en längre tid på vardagkvällar, så man får möjlighet att diskutera igenom svårigheter som kan dyka upp när man tränar ensam. Jag är kräsen nuförtiden när jag ska gå kurs, men jag tvekar inte att anmäla mig igen till kurs hos Git på Alfa hundcenter!! Tack för en intensiv, jobbig, svettig, nervpirrande men FANTASTISK helg! //Pernilla & Alliz


Jag har gått en Helgkurs i Ledarskap. Inte för att jag har dåligt Ledarskap på min hund utan jag ville lära mig mera, hur jag ska göra i situationer där jag kan visa på ett lugnt och tryggt sätt att jag är en ledare som man kan lita på.

Många hundägare går runt och tycker att hunden ska lyda hundägaren men på vilka prommiser?!

Man drar  i kopplet, skriker och ryter men till vilken nytta? Om man tänker sig ett konto där man bara tar och inte sätter in, vad händer? Jo, det blir minus hela tiden alltså måste man sätta in  för att kunna ta ut. Med de menar jag att du måste ge hunden aktivitet, mat, tid tillsammans för att få kontakt, samarbetet och lyhördhet.

Jag är otroligt glad att jag gick denna kurs och jag kan varmt rekommendera den till andra. Man behöver inte gå för att man har problem utan för att få lära sig mera eller att bli påmind om sånt man glömt.

Vill passa på att Tacka Er andra deltagare som var med  på denna kurs, vilka härliga människor och hundar.

Tack Git för att du har sån kunskap och tar dig tid att dela med dig till oss." Sofia & Styx

 

Min utvärdering säger följande:

Jag är nöjd med upplägget på kursen, lagom långa pass, teori, praktik, teori osv. Bra att vi fick öva en och en framför alla, lättare att se rätt och fel som man ska göra/ inte göra. Du, Git har en skön och avslappnad stil som behövs när man själv stressar upp.

Tack för en bra helgkurs i ledarskap// Jessica & Jax

 

Carina heter jag. Gick vardagslydnad kurs för  Karin Ström hos er för inte så länge sen, kan tillägga att det var helt klart den bästa vardagslydnads kurs jag gått. Tänkte jag skulle fortsätta skryta lite mer om er verksamhet Jag vet inte hur många bekanta jag nämnt er för, att jag kom i kontakt med er.

Från första början berodde på att mitt lilla troll bestämde sig för att hennes klor ska INTE klippas (hon var heligt förbannad kan jag säga) vi googlade runt på nätet och hittade er hemsida och således erat trim.

Sen den dagen går jag hos världsbästa Gitte och klipper X-enas klor, idag kan jag klippa själv, men jag föredrar att åka till Gitte, dels för att hon är superproffsig men också för att det alltid blir lite hundprat.

Och Gitte har alltid små tips att komma med när jag sen kom till vardagslydnadskursen fick jag en WOW känsla, Karin är så super duktig på att se VARJE hund som en egen individ och anpassar sina råd/tips efter det. Min träning med X-ena har tagit mega kliv efter kursen med Karin, så helt klart, jag kommer fortsätta gå kurs hos er. Nu får det räcka med skryt tror jag Mvh Carina

 

Hej,

Spårhelgen var kanon! Stefan var en mycket bra instruktör, hade massor av tips och nyttiga saker att lära ut. Eftersom spår ska vila blev det gott om tid att ställa frågor och diskutera massa saker som kom upp.

Jag har haft lite svårt att motivera min Laban i spåret men på söndagen genomförde han ett spår på ett riktigt energiskt, envist och snyggt sätt efter Stefans tips! Är jättenöjd med helgen! Hälsningar Ulrika

 

Tack för en mycket givande helg! Du är väldigt inspirerande, rak, men ändå med glimten i ögat. Uppskattar ditt sätt att anpassa en del övningar utifrån hunden, istället för att alla ska göra samma saker. Du läser verkligen hundarna och oss. Jag tar med mej bra redskap att jobba med i vardagen framöver. Allt gott, Carin

 

Hej!

Tack för en kul, intressant, jobbig och inspirerande helg på kursen ledarskap. Vi fick verkligen med oss flera redskap som känns relevanta och lätta att förstå. Erika, Mats och Doris den franska bulldoggen

Först och främst vill jag passa på att tacka instruktören Git Jering, som hjälpt mig otroligt mycket med min bångstyriga, dominanta rottweiler Daisy. Jag har gått både ledarskapskursen och kravinkallningskursen tidigare och det är en enorm skillnad nu på både hunden och vår relation.

Tävlingslydnadskursen har varit väldigt nyttig och lärorik, jag har fått många bra tips om hur jag ska träna in de olika momenten. Jättebra upplägg med två veckor mellan kurstillfällena så man hinner träna ordenligt mellan varven. Git är full av goda idéer och funkar inte ett sätt så har hon en annan lösning som funkar bättre. Jag rekommenderar tävlingslydnadskursen till alla, nybörjare som proffs, då den är individanpassad. Jag skulle gissa att det inte dröjer länge innan jag och Daisy är tillbaka på Alfa hundcenter för en ny kurs!

Med vänliga hälsningar

Emily Magnusson

 

Vill bara säga att jag är så nöjd med ledarskapskursen jag gick. Har haft nytta av flera av våra övningar. Skönt att ta till dem när det behövs. Har även rekommenderat andra hundägare att gå kursen på Alfa. Nu kan vi möta andra hundar utan att Ashi vill äta upp dem. Samma gäller NEJ övningarna vi gjorde. Fungerar oftast. Någon gång kan det bli något nosande när jag är lite sen med mitt nej. Att hålla om hunden har jag haft nytta av när vi varit hos veterinären. Det blev en omgång med besök till. Han blev så lugn och slutade skaka. Tack för en bra kurs. Vi kommer tillbaka och går gärna en annan kurs. Kommer även att rekommendera dig till andra. Hälsningar Birgith E Hagström och Ashi

 

Hej Git och tack för ledarskapskursen som jag och Viktor varit med på. Jag är mycket nöjd med kursen som gav oss bra förståelse om varför hundar reagerar på vissa sätt och hur vi bör bemöta dessa reaktioner. Det bästa tycker jag är att vi hela tiden pratat om hundens naturliga beteenden och förståelsen varför hunden reagerar som den gör – varför den skäller på andra hundar, varför den varvar upp, varför den blir aggressiv etc. Här har vi också utgått från hunden som individ där alla i gruppen haft olika erfarenheter. Härefter har vi fått verktyg som vi kan använda för att få hunden att sluta med vissa beteenden och lyssna på ägaren. Vi har också haft möjligheter att öva med gruppen som varit väldigt bra. Jag är helt övertygad om att det är mycket träning kvar som bör göras men då kan jag gå tillbaka till mina anteckningar och minnet för att hitta mina verktyg. För tillfället har jag en nöjd och glad hund som får gå mycket lös, som får vara med andra hundar, som får busa och leka med mig och som lyssnar på mig (oftast….). Jag kan varmt rekommendera denna kurs!

Med vänlig hälsning Maria Sandstedt

 

Måste säga att jag är mycket nöjd med båda kurserna vi gått kravinkallningen och ledarskapskursen:) Känner att jag fick en mycket bättre koll på mig själv och hunden

Tack snälla för 2 mycket bra kurser  å hoppas vi ses snart igen på nya kurser:)

MVH Maria

 

En intressant kurs som fick mig att tänka till på en del andra saker än tidigare i söket. Som t.ex. vart är det svårast att skicka sin hund, i tät skog eller bland stora tuvor där den får hoppa upp och ned för att ta sig framåt. Vad händer då med riktningen av skicket???? Vart är det svårast för hunden?

Upplägget var bra, att vi startade första passet självständigt med att köra våra hundar som vi brukar utan ditt stöd. Bra val av olika rutor. Det var också intressant att få se hur du jobbade tillsammans med dina hundar i söket.

Mitt hopp och mål inför denna kurs var att lära min hund till att leta efter rullarna ute hos figuranten och kunna bära in dem på fullt djup. Och det lyckades vi med. Nu är fortsättningen mitt ansvar.

Tack för din hjälp.

Pia & Izzy 

 

Utvärdering på läger

Har varit på ett kombinerat läger (sök/lydnad/uppletande) vilket jag tyckte lät spännande. Åkte dit med min 7månaders valp och var lite skeptisk till lydnadsbiten om Git  var så duktig som hon sa. När vi träffades 1:a gången för en liten genomgång så sa jag vad jag hade för krav  på lägret och vad jag ville ha ut. Har ganska höga krav och vill få ut så mycket som möjligt. När lägret var slut så kan jag med handen på hjärtat säga att jag har nått mina mål och jag har fått ut mer än vad jag trodde. Tyckte från början att det var lite kort om tid på själva lydnadspasset men med facit i hand  så var det lagom, lärde mig mycket genom att se på mina kamrater och höra deras funderingar. Nästa gång ska jag filma även mina kamraters lydnad.

Git, du har lyckats hjälpa mig nå mina mål!! 

Sofia, Styx & Mörk

 

(Kravinkallningskurs) "Vi fick en ny hund"

Som rubriken lyder så fick vi en ny hund efter kursen. Vi vågar nu ha honom lös utan att känna oss osäkra över att han ska sticka. Relationen mellan hund och ägare har också blivit bättre, han lyssnar mer på " små saker".

Vi är väldigt nöjda med kursen och tänker rekommendera den till andra att gå den eftersom att det är så viktigt att man kan kalla in sin hund i det flesta situationer. Vi hade inte en tanke att kursen skulle ge så mycket som den gjorde.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Mvh Malin och Arne

 

En mycket intressant och givande kurs som omkullkastade många av mina tankar om söket. Det tog en tid att smälta allt nytt, men det kommer. Bara det med att vi skulle köra "dyk-upper" existerade inte i min värld, inte heller att belöna hunden när den kommer in med lös rulle. Upplägget var bra med genomgång under första kvällen, samma sak med att vi under första passet självständigt körde hunden som vi brukar utan ditt stöd.

Valet av olika rutor var mycket givande. Det var också intressant att få se dina hundar och hur både dom och du jobbade tillsammans. Att få ta del av dina kunskaper och erfarenheter om söket.

Jag upplevde också dig som instruktör som ärlig och rak, fast det hände att du slog mig med en pinne ibland

Men det är det jag vill ha av en bra instruktör, att få andra alternativ till hur jag ska jobba med min hund, som också kan ifrågasätta mig. Jag bockar och bugar mig för dina kunskaper och erfarenheter. Tyvärr så kan jag inte komma på några negativa delar i kursen. Ett stort tack för ditt engagemang. Ser nu fram emot att få möjligheten att komma tillbaka nästa sommar för att gå vidare i söket.

Ha det bra /Bettan och Jänka.

 

Jag har gått kursen Kravinkallning på Alfa Hundcenter med Git Jering som instruktör. För det första så är upplägget med varannan vecka superbra!! En vecka går så snabbt, men då man har två veckor mellan varje kurstillfälle finns inga ursäkter, man hinner verkligen träna.  Min rottweiler Daisy har väldigt mycket jakt i sig och brukade sticka på bl.a. rådjur då och då. Flera gånger har jag ringt polisen och anmält henne försvunnen. Det var därför jag anmälde oss till Kravinkallningskursen.

Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att den skulle ge så bra resultat som vi fått. Ju mer vi tränat enligt Gits metoder, desto mer fokuserad har Daisy blivit på mig, hon håller sig närmare mig, är mindre benägen att sticka. Och när det väl är något som sveper förbi bland träden och Daisy vill jaga så kan jag FAKTISKT kalla in henne till mig. Helt otroligt.

Jag har tidigare gått Ledarskapskursen för Git och känner att det blir mer och mer ordning på Daisy. Just nu funderar jag över vilken kurs jag ska gå härnäst på Alfa Hundcenter.

Med vänlig hälsning Emily

 

Dina sökkunskaper både teoretiskt och praktiskt delade du med dig av på absolut bästa sätt, att vi också fick se dig träna praktiskt med dina fina svarta gav oss massor. Lyxigt värre var det med stretching, massage och bad det behövde våra fyrbenta en eftermiddags dag.... En sökhundskurs som gav mig kunskaper och ett nytt framtida mål, nu har vi fått kunskaper så vi kan träna mot SM mål....

/ Cissi

 

Hej Git

Nu har det gått en hel vecka sedan jag och Jason var hos dig på träningsvecka tre dagar sök och två dagar lydnad och uppletande. För oss var det ett perfekt koncept att man får hela brukspaketet. Gruppens storlek med fem deltagare är också bra, man lär sig mycket på att se hur andra gör med sina hundar.  Jag är så nöjd, glad och inspirerad av alla råd och tips som jag fått med mig under dessa dagar.  Du påvekar en att göra så att man själv tänker till och ser vilka möjligheter det finns för att nå målet just där man är nu i träningen. Du ger också rätt information till  mig och min hund, ser vad detta ekipage har för kapacitet och vad det är JAG behöver tänka på och göra så att Jason får positiv bild av det jag vill ha skall lära. Sedan har du en underbar humor som passar mig alldeles ypperligt vilket också blir ett stort plus.Stort BAMSE TACK GIT för att jag och min hund fick vara med vecka 27 2012 Hälsar Stina och Jason


Kravinkallning: Vill först och främst tacka för en helt suverän kurs! När Git fällde kommentaren: Det var den mest självständiga golden jag sett! så trodde jag nog att det här blir kanske inte så lyckat, men jag hade fel! Jag har fått en hund som helt ändrat inställning och attityd mot mej, inte bara när han är lös utan i de flesta sammanhang och han tar åt sej när jag tycker han gör något tokigt. Vi har beröm när vi gjort rätt men också kritik när det blivit fel, men kritik på ett bra sätt och ett proffsigt bemötande. Tycker också att vi var en bra grupp där alla stöttades av varandra och vi har haft en god stämning vid alla träffar, det är i alla fall för mej viktigt när jag går på kurs! Det enda jag ångrar med den här kursen är jag inte gått den tidigare. Kommer definitivt rekommendera till andra! Tack igen och ha en trevlig sommar! / Jossan och Snobben

 

Varför Alfa? Där finns ett varierat utbud av kurser, som man inte hittar på andra ställen. Jag har gått flera kurser på Alfa och det talar ju för att jag är nöjd. Senaste kursen var Kravinkallning. Där fick jag verktyg för att kalla in min hund i olika situationer (hundar, människor, vilt m.m. ). Grupperna är lagom stora. Git är rak i sitt sätt att förmedla vad hon vill. Jag vet om jag har gjort rätt eller fel och det uppskattar jag!

Agneta

 

När man gått en kurs i Agility för Magne vill man bara fortsätta  med nästa,  då han är så positiv och  inspirerande med sina kluriga och fartfyllda banor samt utrustad med tålamod och gott humör.

Mvh Ann-Margret Bergström

 

Jag och min hund gick vardagslydnad med Karin Ström. Är båda mycket nöjda, var både roligt och lärorikt. Fick med oss många redskap som jag är säker på att vi kommer ha användning utav.

Med vänlig hälsning Elin

 

Kravinkallning för Git

Denna kurs anmälde jag mig efter gått ledarskapskursen eftersom jag efter den kursen vågade ha hunden lös. Jag gick den i förebyggande syfte ifall det kommer en dag när "tåget kommer" och döden är nära, då vill jag inte stå handlös utan jag vill kunna förhindra det. Allting kan hända och man kan aldrig känna sig säker på något. Som vanligt var det bra upplägg. Git är väldigt tydlig i sin instruktioner och korrigeringar av oss elever. Jag arbetade väldigt mycket i att befästa grunden, nästan varje dag tränade vi och det gav resultat.

Sista kursdagen kunde jag ropa in Bonnie när hon stod med näsan i en skål med korv i vilket jag inte trodde då hon är en hund som gör allt för en liten matbit. Det är mycket jobb men roligt jobb och det är ännu roligare när man märker att det fungerar. Det var en nyttig kurs och det kändes som den befäste det som ledarskapskursen gav. Jag kan nu känna att om det skulle hända något så kommer jag inte stå handlös utan ha en bra chans att klara situationen. /Lena


Ronny Thorman med tysken Ozzy här, som gick ledarskapskursen hos dig förra våren. Får börja med att tacka för en trevlig o nyttig kurs! Inte för att jag blivit någon SJÄLVKLAR ledare för den lelle ystre. Vet inte om någon sådan ens finns för dessa små energiknippen. Men han är nu helt klart hanterbar för det mesta, vilket är gott nog för mig. =)


Jag och min eurasiervalp har nyss gått en kurs i vardagslydnad med Karin Ström. Innan dess gick vi på valpkursen. Jag är väldigt nöjd med Karin. Hon har på ett humoristiskt sätt visat oss hur hundar reagerar i olika situationer och vi tränar på här hemma. Jag är riktigt sugen på att gå någon ytterligare kurs vid tillfälle.

Karin Karlsen

 


Utvärdering av ledarskapskurs Kursens upplägg med två veckors mellanrum var suveränt. Jag måste oftast analysera nya saker ett tag och tänka igenom ordentligt för att få dem att fastna och jag kände att jag fick den tiden. För att överhuvudtaget som ny i hundvärlden få in alla intryck och hinna smälta dem var det nog det bästa upplägget. Rundan kring bordet var för mig ovärderlig.  Att de i gruppen var väldigt ärliga och öppna med sina misstag och problem bidrog väldigt mycket att jag lärde mig så mycket.  Det de andra hade problem med var ju också mina egna, kanske inte exakt i samma form men ändå likadana och ibland såg jag inte att jag själv hade dessa problem förrän någon annan tog upp dem och ibland fick jag samma problem efteråt och då hade vi ju redan diskuterat hur man skulle gå tillväga. Dina svar på alla frågor var tydliga och det fanns ingen tvekan i din kunskap och ditt stora engagemang. Vad du kunnat göra bättre vet jag inte för mig var denna kurs en framgångssaga.

Jag har fört lite dagbok under tiden och här får du ett lite utdrag ur denna:

Åttonde veckan efter lite motgångar: Det är nog här de flesta ger upp och säger ”nu har jag testat detta men det fungerar inte, vi prövar någon annat”.  Men nu har vi Git som kan förklara vad som händer och peppa oss, hitta andra vägar när det verkligen inte fungerar utan att komma ifrån den röda tråden.

Nionde veckan: ”Allt som allt har det fortsatt att gå bra. Jag har börjat se mina egna fel på Bonnies beteende. Det är lättare att hålla Bonnie i schack i hundmöten när hon sitter än när hon går så jag har lärt mig att små hundar kan vi nu gå förbi men när vi möter stora får Bonnie sitta vid min sida. Hon tittar ännu mer på mig som hon söker bekräftelse att allt är rätt. När Bonnie blir stressad ber jag henne att komma till mig och i de flesta fallen lugnar hon sig av bara det. Nästan som att hon då kommer på att ”just det, hon har ju börjat ha koll på läget så jag behöver inte ha det längre”.

Det stora som har hänt sedan förra veckan är att jag är lugnare, säkrare. Nu vet jag hur jag ska göra och jag märker oftast på Bonnie direkt när jag gör fel och kan rätta mig själv. Jag har slutat be Bonnie om saker utan kräver istället – nu vet jag att hon kan och jag vet att jag kan. Processen är långt ifrån slut och det kommer ta tid och det får ta tid för jag bor inte ihop med Bonnie och umgås inte med henne dagligen. Med de förutsättningarna så tycker jag detta har gått fantastiskt bra och det känns som Bonnie bara tycker mer och mer om mig och kanske har jag blivit en resurs för henne.

Det känns som att inlärningen av olika träningsmoment har börjat fungera bättre, vissa saker jag nästan gett upp att arbeta med i främst rallylydnaden har helt plötsligt börja fungera. Det är ju faktiskt så att är man stressad så har man svårt att få saker att fastna i huvudet och det måste vara likadant för hundar.

Svaret på den första frågan ”varför bestämmer inte jag” börjar närma sig och jag tror det är för att:

- Jag har inte varit tydlig, inte kunnat förmedla vad jag vill eller vetat vad jag vill

- Jag har inte varit konsekvent, vilket är ett resultat av det som står ovan.

- Jag har inte vetat om jag har gjort rätt och inget jag försökt med tidigare har jag känt mig bekväm med.

- Jag har varit en mes helt enkelt  (och är lite fortfarande)”

Vecka 12: ”Det var Ewa (uppfödaren) som fick upp mina ögon på träffen hur långt vi egentligen har kommit.  Bonnie är lugnare i sig själv och hon går att bryta i ett utfall och det fanns inte på kartan förut. Innan kunde en hund inte ens komma i närheten utan att hon spände sig, nu satt hon istället och tittade lugnt omkring sig och kom någon nära var det mer nyfikenhet än hot hon kände. Det är lätt att glömma hur det var från början när man fokuserar och letar framgångar från dag till dag så det var riktigt skönt att höra från någon annan vilken skillnad det hade blivit. Jag har lärt mig massor och fått verktyg jag kan arbeta med. Detta har gett mig en trygghet som jag kan föra över till Bonnie och det kommer bara att bli bättre och bättre. Det är väldigt enkla saker egentligen och den dagen jag skaffar valp kan jag ju börja med detta med en gång och då blir det lätt som en plätt (tror jag)

Framför allt har Bonnies stressnivå minskat och det medför massor med saker, ja, allt man önskar sig av en hund + en bättre hälsa och kanske längre liv. Målet är att minska den ännu mer.

Vi har fått en skrämmande bra kontakt när det inte är störningar i närheten, nästan lite övernaturligt ibland. Ibland behöver vi inte mer än titta på varandra för att veta vad den andra vill, framförallt när vi går ensamma i skogen och harmonin infinner sig. Målet är att kunna ha den kontakten hela tiden eller en del av den i alla fall. Vi har lång väg kvar. Att ändra ett beteende tar längre tid än 12 veckor. Det är ett konstant arbete att kunna hålla sig kvar på den nivån man kommer till.

Det kommer att successivt ta längre tid mellan framgångarna ju närmare målet vi kommer och vi kommer säkerligen få motgångar på den fortsatta vägen men det ser jag som en utmaning och inte ett problem.  Nu vet jag att det kommer att fungera om jag bara är envis och jag är väldigt glad att jag hittade denna kurs både för min och för Bonnies skull.

Jag ser nu vilken kanonhund Bonnie är!”

Allt det här hade ju inte varit om inte du hade kunnat förmedla hur man bygger upp ett bra ledarskap! Du har gett Bonnie ett lyckligare liv! /Lena

 

Vi vill också passa på att tacka för en jättebra kurs, vi har båda lärt oss väldigt mycket och kommer fortsätta träna på egen hand under våren. Vi tror och hoppas att vi kommer ses mer i framtiden! Maria & Freja (tävlingslydnad)


Tack för alla bra tips & goa skratt vi fått under kursens gång. Monika (tävlingslydnad)

Agilitykurs, tävlings & tävlingsförberedande för Magne Aldén. Oj vad kul det var! Vi körde banor nästa hela tiden vilket verkligen var bra både för mig och Mitzi. Magne hade gjort kluriga banor med eftertanke.

Åsa

 

Vill även passa på att lovorda vår entusiastiska och inspirerande instruktör som får oss alla att hålla flåset uppe. Det har varit en givande kurs på många sätt. Ann-Margret & Viggo

(Fortsättningskurs agility Magne)


Jag har precis avslutat kursen vardagslydnad med Karin Ström. Vill bara säga att vi är jätte nöjda med kursen och allt har varit super bra. Det var en jätte bra kurs att starta med.

Susanne Andersson


Tack för en bra och intressant spårhelg med Stefan Mattsson, en erfaren instruktör med många idéer till hur vi ska utmana våra hundar i spårskogen. Extra kul var det att hundarna var så olika. Det blev många tips och tankar att fundera över.

Susanne och Toker

 

Tack för ett inspirerande och roligt sökläger. Upplägget med en blandning av nybörjare och mer erfarna ekipage där all träning är individanpassad gör att man får mycket matnyttigt med sig i bagaget. 

Lägg därtill en mycket engagerad och erfaren instruktör - en kanonstart för oss som är nya i sökskogen.

Susanne och Toker

 

Jag har gått ledarskapskurs för Git Jering i komprimerat helgformat. Det har varit som en väckarklocka för mig. Jag har tvingats inse vilka brister jag haft i mitt ledarskap, vilket såklart varit svårt. Men jag har samtidigt fått nya verktyg att jobba med, och ett helt nytt sätt att tänka. Min hund är väldigt dominant, och det har varit lätt att skylla de bitar som inte fungerat på det. När det i själva verket varit jag som inte varit en tillräcklig ledare. Men det ska det bli ändring på nu! Det enda som är synd är att jag inte gått den här kursen mycket tidigare.

Emily

 

Jag heter Jonas Sandstedt och har varit jättenöjd med valpkurs och vardagslydnad som jag gått direkt efter varandra. Jag kan inte säga något som borde förbättras.


Bra och effektivt kursupplägg där träningen individanpassades bra. Roligt med en blandad grupp med olika nivåer på ekipagen, där alla fick lika stor plats och tid. Tack för en rolig och inspirerande kurs!!

Malin & Busa (sökhelg)

 

Ville bara tacka dig för en trevlig helg!

Kursen kändes rolig och inspirerande och skapade ett sug efter att lära mig mer.

Pedagogiskt sett kändes det bra och nivån var lagom för mig att förstå och ta in!

Marie & Rusa (sökhelg)

 

Jag har gått kravinkallningskursen med min pyreneéhund som är 5 år. En ras som är avlat för att sköta sig själv och fattar egna beslut - inte just de bästa förutsättningar om man vill ha en lydig och följsam hund vid sin sida :)  och när det kommer till inkallning och t ex ett rådjur har gått i närheten så är det bara att glömma och istället hålla hård i kopplet när 45 kg hund försöker dra iväg!

När jag mailade Git för att kolla om kravinkallningskursen skulle vara nåt för oss blev jag mycket proffsig bemött. Hon har stor kunskap och ett förmåga att analysera hunden och sätter fingret på vad det är som händer och vad som krävs för att få kontroll över det. I vårat fall kunde hon sammanfattar det med: den typ av hund är ganska svårarbetad, inte så belöningsintresserade med mycket lågt arbetsmotor för det han inte är avlat på. Men hon avslutade med: Skam den som ger sig, allt går!  När jag läste det visste jag:  Yes! vi är framme! Vi har hittat exakt den personen vi behöver :-D


Jag kan inte säga ett kursen var jätte roligt och mycket trevligt... Nej det var skit jobbigt, jätte krävande (inte minst tidskrävande) och har gett mig det ena och andra gråa hårstrå.

Det var som att åka berg och dalbana. Vi började direkt med en dalfart! Det tog mig ca 2 veckor att få min hund att reagera på det nya kravinkallningsordet. Under den tiden av kämpande förklarade min sambo mig för väldigt korkat att jag kunde tro att våran hund skulle nån vacker dag komma på en inkallning när han är i full galopp på väg mot nåt spännande... Men med Gits goda råd fixade jag första hindret och sen rullade det på och jag var överlycklig och kände mig superduktig.

Det höll inte i sig särskild länge och nästa dal kom. Svårighetsgraden på störningarna ökades och min hund misslyckades ett par gånger och efter det la han ner hela kravinkallningsprojektet.

Han lyfte eventuellt lite på huvudet när jag försökte kalla in han - det var så frustrerande - bara en vecka innan kom han på mycket svårare störningar! Usch och fy vad jag kände mig misslyckat och vissa dagar nästan uppgiven. MEN - skam den som ger sig, allt går! eller hur? Med Gits hjälp och fingertoppskänsla tog vi oss ur svackan och sen dess har det bara gått uppåt. :-)


Nu var det sista kurstillfället och vi fick ganska svåra störningar och min "svårarbetade" hund som inte är särskild belöningsintresserade vände på klacken när jag kallade han från långt håll och då var han bara en hundlängd från en matskål med Gits godaste köttbullar eller andra gången nästan framme vid en rådjursklöv!!!  Allt går - vi har bevisat det!

Vill du gå en kurs för att göra nåt tillsammans med hunden för dåliga samvetets skull? och du väntar dig att kursledaren peppar ditt ego och säger att du och din hund är jätte duktig och allting är jättebra och gulle gull... Letar vidare! Här är du fel!

Men är du beredd att jobba hård för din bästa vän, offrar mer tid än du hade tänkt dig, misslyckas men ändå inte ge upp? Då har du kommit rätt och kommer få all stöd du och din hund behöver för att nå vilket mål ni än har!

Git du är bäst! Vi ses nog flera gånger. Ulrike & Nagua


 

Sök: Helgen 21-23 oktober var 4e gången för mig & Pip & 2a gången för Gullan & Jasse.  Det var som vanligt en givande & nyttig helg.  Rejäl genomgång av förtjänster & brister hos de olika ekipagen.  Konstruktiv kritik & instruktiv presentation av olika kreativa problemlösningar.  Bara att tacka & ta emot för att sedan ta med sig & applicera i sin träning hemmavid.  Vi bockar & bugar. /Anna

 

För snart ett och ett halvt år sedan flyttade jag ner till Göteborg, sedan dess har jag gått tre väldigt givande tävlingslydnadskurser och en söklägervecka för Git och en spårkurs i Alfa Hundcenters regi för Stefan Mattsson.

Jag är kräsen när jag väljer instruktör, hon/han ska ha gott om erfarenhet, ha egna höga tävlingsmeriter (om det är en tävlingsinriktad kurs jag ska gå), vara pedagogisk och kunna förklara och framför allt se hunden och kunna anpassa metod efter individ samt alltid sätta den först. Git uppfyller alla dessa kriterier.

Tävlingslydnadskurserna går varannan vecka, vilket ger bra med tid att träna mellan tillfällena. Eftersom grupperna är begränsade till max fem deltagare hinner alla få ordentlig hjälp varje gång och det är väldigt givande att titta och lyssna på de andra.  Man får själv bestämma vad man vill ha hjälp med, vilket gör att det alltid är anpassat efter det enskilda ekipaget. 

Söklägret är enormt roligt.


En hel vecka med två pass sök om dagen ger en väldigt bra och intensiv träning. De flesta problem man har med sin träning hinner visa sig under en vecka och Git kommer med mängder av tips och idéer. Både hund och förare är helt slut vid veckans slut men med sig har man en hel hög av träningsidéer och inspiration. För att inte tala om hur tydligt man ser att ekipagen utvecklas hela tiden.


Även spårkursen var mycket lärorik. Upplägget att man utgår från den nivå man ligger på för stunden, gör att alla får med sig något matnyttigt till just sin egen träning. Inhyrde instruktören, Stefan Mattsson, har en lång erfarenhet och en väldig repertoar med lösningar och tips. 

Jag kan å det varmaste rekommendera Alfa Hundcenter till alla som sysslar med hund, oavsett vilka ambitioner man har. Det görs ingen skillnad på om du vill tävla SM eller ”bara” aktivera din hund och ha roligt tillsammans. Kvalitéten är den samma: den allra högsta.

Malin & Nessa

 

Hej!

Vilken kanonspårhelg/kurs det var !!

Så många knutar som löstes upp och maaassor av nya tankar, idéer och inspiration till fortsatt träning. Stefan var en kanon instruktör, lugn och sansad, stor förmåga att både se och förmedla vad vi behövde träna på. Han kunde kanske vara lite lite bestämdare i vissa lägen och styra upp oss vimsiga damer ibland, men han var supertrevlig.

Jag är så himla nöjd, hade inte trott att jag skulle bli något annat än nöjd eftersom kursen var via Alfa och jag vet att det innebär kvalité, kunskap och stor erfarenhet, men jag blev mer nöjd än jag hade trott.

Tack från Catta & Ezez!

 

Hej Git!

Jag vill skicka ett stort TACK till dig för den lärorika sökhelgen 14 – 16 okt jag hade förmånen att få deltaga i. Jag fick så många input både till mig själv och det du för meddelade  till de andra deltagarna. Det var en härlig grupp som bjöd på sig själva  med sina synpunkter. Det är bara synd att det är några mil till dig annars hade jag säkert gått andra kurser hos dig. Så bli inte förvånad om du får se mig ingen, sommarkursen med både sök och lydnads träning lät mycket intressant.

Stina & Jason

 

Är väldigt glad att jag bestämde mig för att gå en helgsökkurs på Alfa Hundcenter. Det var en bra blandning av förare/hundar på olika nivåer och det lärde jag mig mycket på.

Bra instruktör, trevliga deltagare och fint väder, perfekt!

Hanna Nilsson

 

Tävlingslydnad - Bästa kursen hittills är den där du ställt som krav att vi ska tävla. Det blir en helt annan stuns i träning och diskussioner. ....Tycker att det är toppen att kunna vara ute när det funkar med vädret.

Efter det att du började med timern har det blivit mycket mer motiverande att gå. Då vet jag att jag får mina träningspass som jag planerat. Jag har gått många kurser med killarna, och kommer definitivt att fortsätta!" Titti

 

Tävlingslydnad för Git

Först vill jag säga att jag tycker du är en fantastiskt instruktör som dels har förmågan att ge flera lösningsförslag på ett problem och dels kan ge såväl kritik och beröm på ett konstruktivt sätt. Jag har lärt mig så otroligt mycket av dig och de kurser jag gått. Den första tävlingslydnadskursen jag gick var otroligt givande. Kursen gav mig fantastisk hjälp individuellt och jag fick enormt utbyte med övriga deltagare! Jag hoppas nu på att tävlingslydnadskursen kan utvecklas så att det också kan bli lydnadsgrupper där deltagarna kommit längre i sin träning och eventuellt tävling. 

Mathilda

 

Sökhelg, Git

Jättebra och lärorik kurs. Väldigt bra individanpassning och lyhörd instruktör som lyssnar på kursdeltagarna och anpassar träningen därefter. Ett extra plus i kanten för de "för-vallade" rutorna ;). Vi känner oss peppade på att fortsätta med sökträningen!

Susanne & Immer

 

Tävlingslydnad för Git

Först vill jag säga att jag tycker du är en fantastiskt instruktör som dels har förmågan att ge flera lösningsförslag på ett problem och dels kan ge såväl kritik och beröm på ett konstruktivt sätt. Jag har lärt mig så otroligt mycket av dig och de kurser jag gått. Den första tävlingslydnadskursen jag gick var otroligt givande. Kursen gav mig fantastisk hjälp individuellt och jag fick enormt utbyte med övriga deltagare! Jag hoppas nu på att tävlingslydnadskursen kan utvecklas så att det också kan bli lydnadsgrupper där deltagarna kommit längre i sin träning och eventuellt tävling. 

Mathilda

 

Vi har gått många kurser på Alfa Hundcenter. Det har blivit ett antal tävlingslydnads- och agilitykurser, men också i personspår, kravinkallning och ledarskap. Dessutom har vi deltagit i clinics, tävlingsträningar och tagit några privatlektioner.

Det som präglat både kurser och andra aktiviteter är kvalitetstänkandet. Instruktörerna har varit kunniga, erfarna och engagerade. De har lagt stor vikt vid det enskilda ekipagets målsättning, förutsättningar och behov och de har verkligen bemödat sig om att finna fungerande lösningar på problem som uppstått. Det har kännts riktigt lyxigt att vara på kurs inomhus och då grupperna varit lagom stora och deltagarna intresserade och trevliga, så har både miljön och stämningen varit på topp.

Allt detta tillsammans har gjort att vi blivit bumeranger hos Alfa Hundcenter; det går inte att bli av med oss, vi kommer ständigt tillbaka!

Lars-Erik och Ingo

 

Tack för en kanonsökhelg som var inspirerande, jättekul samt att vi lärde oss massor.

Sussi & Disel

 

Tack Git för ditt engagemang och din stora källa av kunskap och inspiration

Jennie (sökhelg)


Ett jättestort tack till dig härliga, pedagogiska Git…

Utan dessa underbara läger hade jag aldrig kommit till där jag är i dag!

Kramis BM (sökläger)


Jag måste då göra reklam för ledarskapskursen!! Denna kurs avslutade jag för ett par veckor sedan och jag tycker att det är så mycket roligare att ha hund. Nu kan jag gå ut med mina två cockrar utan att skämmas.. Men den största vinsten det är just den stressen som mina hundar slipper ha.. Jag har tagit över ansvaret och i gengäld får jag två mycket lugnare individer. Sedan så uppstår det oväntade situationer men jag är mycket säkrare på hur jag ska hantera dem.. Förut så pendlade jag mycket emellan det mjuka kontra bestämda sättet.. För mig var nyckeln att slänga iväg klickern och godiset.. De använder vi bara när vi tränar och inte vid fostran.. :)

Susanne


Viggo och jag, Ann-Margret Bergström har gått valpkurs, aktivering, vardagslydnad och vi är nu inne på vår tredje Rallylydnadskurs. Vi gillar Alfa för dess engagerade och duktiga instruktörer. Det är också en fördel att man kan vara både inne och utomhus och att grupperna har begränsat deltagarantal, så att alla får den hjälp de behöver.

Viggo och jag ser fram mot mera lärdomar hos Alfa.


Hos Alfa kan jag på ett enkelt sätt, snabbt hitta och gå den kurs jag och min hund behöver. Dessutom ligger det ganska centralt!

Hälsningar

Titti


Här kommer ett litet uppskattande mail från en nybörjarvalpägare. Din valpbok är helt suverän och blivit en bibel hos familjen Lindman. Vi hoppas att allt ska fungera lika bra i praktiken. Vi hämtar vår korthåriga vorstehvalp om 2 veckor.

Många tack för en suverän bok!

Fam. Lindman i Gävle


Ledarskap: Hej!

Vill bara säga att jag tycker du är så jäkla bra. Är skitglad för att jag går kurs just hos er o hos dig specifikt. Igår när min lilla lagotto Jino var så pressad o rädd så var det så schysst att du noterade hans tillstånd o avstyrde ”nej-övningen”. Jag är inte alls säker på att alla kursledare hade varit så inkännande o prestigelösa o haft sån koll på hur hunden mådde. Du är på hundarnas sida – det insåg jag redan när jag läste din bok o det känns tryggt att ta med min rädda hund till dina kurser. Annars hade jag kanske fått lite ”kalla fötter” när jag insåg hur rädd han faktiskt är, för jag vill ju inte bidra till att det blir svårare för honom i livet. Men nu känns det hel ok!

Ses!

Vänliga hälsningar

Eva.


Jag hittade Alfa för 4-5 år sedan när jag sökte variation på kursutbud och instruktörer. Fann båda delarna samt friskvårdssim och innomhuslokal! Kan man få så mycket mer!? Jo, en trevlig miljö, både när det gäller personal och lokaler/plan samt hög kvalitet på desamma. Ett extra plus för att det hela tiden sker nyheter på hemsidan.

Jag har långt att köra annars hade jag kommit oftare!

Vardagslydnad

Ringträning

Ledarskap

Specialsök två ggr

(Simmning)

(Hyrt lokal x antal ggr)

Beatrice Hansen

Kennel Doberice

 

Hej hej, vi är två glada tjejer som älskar att vistas på alfa hundcenter vi brukar vara där och träna med våra hundar Carro och Emser NEWFOUNDLAND & GOLDEN

Vi tycker det är jättekul att vara där och ni har mycket trevlig personal som man lär sig mycket av! Mvh/ Ida & Johanna


Hej Git

Tak for et super kursus i sök vi kommer tilbage til efteråret mig og Hjalde

Hilsen Dorthe og Carsten

 

Hej Git

Vill bara tacka för en givande och lärorik sökhelg

Ses gör vi igen

Med vänlig hälsning Conny Svensson


Gått flera tävlings lydnads kurser.

Har bara bra att säga om dem.

Bra upplägg, intressant och man får många idéer, tankar och funderingar.

Simmar  i bassängen. Super tacksam för den trappan som finns upp till massage bordet.

Lånat lokal – bra lokaler.

Cinzia med Berner sennen hundarna


Hej!

Fem kurser jag gått hos er: Mentalkunskapskurs för Curt Blixt (2007?), agility fortsättning x 2 och agility tävlingsinriktad x 2för Magne i höstas/våras.

Jag väljer att gå kurs på Alfa för att ni har brett utbud av kurser och kunniga instruktörer. Att man kan vara inomhus när det är dåligt väder/vintertid är också ett plus.

Mvh Helene


Jag väljer Alfa Hundcenter för att kurserna men främst kursledarna har hög kvalité. Jag känner mig trygg i mina val i alla Alfas erbjudande och de som jobbar på Alfa Hundcenter.

Jag har gått Ledarskapskurs, agility nybörjare, agility fortsättning, agility tävlingsförberedande, agility motivation, agility tävlingsförberedande många gånger!

Livia


Hej Git. Jag är väldigt nöjd med de kurser jag o Diva har gått. Valpkurs,

aktiveringskurs och vardagslydnad har jag gått för Karin Ström, mycket duktig

lärare.Jag har många tips jag kan arbeta med , min hund är väldigt energisk och

ivrig och har väldigt bråttom,ska  Har sedan 2006 årligen deltagit på Alfa Hundcenters veckolånga sökläger. Härliga rutor som utmanar även den mest erfarna sökhunden, stor kompetens, genomtänkt upplägg och ett genuint engagemang gör att jag idag rekomenderar alla mina vänner samt valpköpare att utbilda sina hundar i sök hos Sveriges bästa sökinstruktör Git Jering.

Jennie Karlsson, Bergenhovs Kennel

 

Jag går kursen i tävlingslydnad med Git Jering som instruktör.

Jag är väldigt nöjd med kursen eftersom jag känner att jag och min hund lär oss mycket för varje gång vi är där och att vi dessutom lär oss mycket mellan kurserna eftersom vi får indivuduella "läxor" till nästa gång.

Då man får enskild tid med instruktör based på varje deltagares (människa + hund) kunskap etc utnyttjas tiden under kursen bra. Man lär sig dessutom mycket på att se de andra deltagarna träna.

Tack för en bra kurs!

Mvh Hanna

 

Jag tycker det är bra och lagom tät information du skickar ut. Och det känns bra att jag kan hämta foder även när du inte är "hemma". Förtroendet ger positiva vibbar

Malou^

 

Hej!

Vi tycker att Alfa Hundcenter har allt man kan tänka sig. Kurser, butik, trim, sim...... det finns något för alla hundar - och det inte alls så långt hemifrån.

Vår Rasmus har ju varit med och simmat sedan början och han älskar det verkligen. Det är en njutning att se honom. Sedan är det positivt att bassängen är så pass stor.

Något som också är positivt är hemsidan. Håller oss uppdaterade. Detta ger en personlig känsla mellan Alfa H och oss kunder. Ja, några snabba rader....

Hälsn Pia-Lott och Stig Berglund

 

Kravinkallning med Git Jering.

Vad är du nöjd med?

Jättenöjd med Gits stora kunskap o erfarenhet. Att hon är så rakt på sak och man får veta vad man gör bra och vad man gör mindre bra. En förutsättning för att kunna bli en bättre hundägare. Även om det ibland kan vara beskt att svälja ner sanningen J Men en superbra kurs var det och jag har haft väldigt stor nytta av den i skogen med jycken. Hund nr två åkte ju snålskjuts på när jag kallade in stora hunden och lärde sig snabbt den vägen från det han var liten. Funkar fortfarande bra och vi övar regelbundet med ”julafton o köttbullar”.


Ledarskap med Git Jering

Vad är du nöjd med?

Jättenöjd med hela kursupplägget som fick mig som hundägare att tänka till. Hur förhåller jag mig till hunden och vad gör jag egentligen som gör att jag ”förtjänar” ledarskapet i vår flock?! Otroligt nyttigt speciellt som jag valde att gå kursen med en väldigt osäker och rädd liten hund. Var lite orolig för att det skulle stjälpa snarare än hjälpa men det hade jag inte behövt vara.

Git är en vaksam och inkännande kursledare med ögonen på såväl hund som ägare. Bifogar ett mail jag skickade till Git efter första kurstillfället: Är skitglad för att jag går kurs just hos er o hos dig specifikt. Igår när min lilla lagotto Jino var så pressad o rädd så var det så schysst att du noterade hans tillstånd o avstyrde ”nej-övningen”. Jag är inte alls säker på att alla kursledare hade varit så inkännande o prestigelösa o haft sån koll på hur hunden mådde.

Du är på hundarnas sida – det insåg jag redan när jag läste din bok o det känns tryggt att ta med min rädda hund till dina kurser. Annars hade jag kanske fått lite ”kalla fötter” när jag insåg hur rädd han faktiskt är, för jag vill ju inte bidra till att det blir svårare för honom i livet. Men nu känns det helt ok!

Och på den vägen var det – hela kursen! Dessutom är upplägget med att träffas varannan vecka väldigt smart. Man hinner träna och öva rätt mkt mellan träffarna vilket är helt nödvändigt för denna kursen.

Eva Gallstad