Kurs i SBK-specialsök (Kommande officiell gren)

Kurs i specialsök 


Specialsök är ett samlingsnamn för arbete där hunden ska söka, urskilja och markera olika dofter. Det kan vara allt från narkotika, vägglöss, mögel, barkborrar, sprängmedel, kantarell mm. Specialsök är ett roligt sätt att aktivera sin hund oavsett om du vill tävla enligt SBK:s provform, ha som aktivering eller som en fortsatt yrkeskarriär inom ett tjänsteområde.
Kursen passar dig som är nyfiken, vill utvecklas och är intresserad av nosarbete, på kurserna använder vi Röd Kong Classic.


Instruktör: Anna Barnö

Max 6 deltagare.

6 gånger 2 timmar
Totalt: 12 timmar

Kostnad: 2200:-


Grundkurs 

Kursen är till för dig som vill lära dig grunderna och mer om Specialsök. Vi kommer att jobba i urvalsbana, i olika miljöer och målet är att hunden ska hitta och söka Röd Kong Classic. Kursen går varannan vecka för att du ska hinna träna mellan gångerna. Vi kommer att jobba med en hund i taget. 
Alla hundar och raser oavsett ålder är välkomna. Ta med gott godis i små bitar samt leksak.


Kursstart: Onsdagen den 11 augusti 18:00-20:00. 

Kursen går jämna veckor.

Fullbokad!


Kursstart: Onsdagen den 1 december 18:00-20:00
Kursen går jämna veckor
En plats kvar!


Fortsättningskurs Steg 1.
Kursen vänder sig till dig som har gått grundkurs eller har en hund som kan söka och hitta preparat Röd Kong. På kursen tränar vi på svårare gömmor så som otillgängliga och höga gömmor. Vi kommer också påbörja inlärning av passiv sitt/frys markering. Vi anpassar kursen efter varje ekipage då man kan ligga på lite olika kunskapsnivå. Detta medför att man kan gå kursen flera gånger.

Kursstart: Onsdagen den 18 augusti 18:00-20:00
Kursen går ojämna veckor.

Fullbokad!


Kursstart: Onsdagen den 10 november 18:00-20:00
Kursen går ojämna veckor.
En plats kvar!


Fortsättningskurs Steg 2.

Kursen vänder sig till dig som har gått fortsättning steg 1, eller motsvarande och har en hund som självständigt kan söka efter preparat Röd Kong. Vi arbetar vidare med kluriga & svårare gömmor, markeringar och sökstrategi med mera. Vi går igenom regler för specialsöksprov klass 1 och avslutar kursen med ett träningsprov. Vi anpassar kursen till varje ekipage, då man kan ligga på lite olika kunskapsnivå. Detta medför att man kan gå kursen flera gånger.


Kurstart: Onsdagen den 2 februari 18:00-20:00
Kursen går ojämna veckor.
Fullbokad!
Vid anmälan till kurserna vill vi veta följande:


Ditt namn:

Personnummer:

Adress:

Telefon:

Hundras:


Anmäl här

Anna igen
Anna B 4
Anna B 5
Anna B 2
Anna B 7
Anna B 6