Magne Alde´n

Magne Aldén


Min fru Paula var den som började med agility - 95 (med en korthårscollie som inte gillade lydnad). Året efter började jag med min schäfer för att det verkade kul.

Paula och jag har sedan dess tränat upp 1 korthårscollie, 2 schäfrar, 6 aussies och 1 sheltie.

Mina främsta tävlings meriter är SM 2:a Individuellt, 3:a i SM i Lag samt har vunnit Lag guld i Nordiska Mästerskapen.


Jag har utbildat mig för instruktörer som: Petter Nordlien, Annika Aller, Jenny Damm, Marie Hansson för att nämna några. Störst influens på stilen att hålla kurs har jag fått av Petter Nordlien som har lett Norska Landslaget i agility.


Jag är även agilitydomare sedan 1999. Som domare får jag utnyttja min kreativa sida  och skapa de banor som de tävlande sedan springer. För mig är det viktigt att ha utmanande banor och sedan döma rättvist. Jag har dömt SM flera gånger både som överdomare och domare. Överdomaren är den som dömer vid tveksamhet och tar upp med ordinarie domaren om något ser tveksamt ut, för diskussion om hur den slutliga bedömningen skall vara. Jag har också dömt på VM, som kontaktsfältsdomare.


Jag håller numera mycket på med vallning med mina nya hundar Lucie och Reddy som är en importer från USA och har rena vallinjer- Vallning är lite som agility men med flyttbara hinder. ;-) Lucie har numera titeln WTCH (Working Trial Champion) Vilket innebär att hon kan valla både kor, får och ankor.

 

Min instruktörs filosofi är att förbättra den grund ekipagen har och introducera nya moment när deltagarna är redo. Dessutom är jag mån om att lära ut hur man skall träna på egen hand och hur man lätt skall kunna göra egna träningsbanor för att ekipagen skall kunna utvecklas vidare.

 

Jag håller i agilitykurserna på Alfa Hundcenter.