Josefine Olofsson

Josefine Olofsson

 

Jag började träna tricks med min första hund Mio som var en blandning mellan samojed och karelisk björnhund, han gillade detta väldigt mycket, tyvärr gick han bort allt för tidigt. Några månader efter att jag mist honom köpte jag Buffy (border collie/labbe) hon blev 10 år.  Vi tränade tricks för att öka vårt samspel och bygga upp hennes självförtroende som var väldigt dåligt. Buffy var en hund som jag lärde väldigt många tricks, så många att jag ofta fick frågan från min sambo - Varför ska hon kunna allt det där? Ja, vad ska man svara på det, men det är så att när man väl har börjat träna in tricks så är det så roligt att bara eventuell brist på fantasi kan stoppa en! Nästa hund jag skaffade var en australian sheperd Party som jag gjort mycket ihop med, vi har tävlat och tränat i både freestyle och agility. 


I dagsläget har jag tre hundar hemma. Party som nu hunnit bli pensionär. Trim en border collie, även han har tränats och tävlat i agility och freestyle. Utöver dessa hundsporter håller jag och Trim även på med vallning, då vi hjälper till på en fårgård! Senaste tillskottet i flocken är bordercollien Ebba hon är inte så gammal än, så vi får se vad det blir av henne.
Men söt är hon!


Själv har jag utbildat mig inom Freestyle för följande instruktörer: Emma Willblad, Elenore Mattsson, Ulrika Persson, Frida Binette och Lilja Fredrikson.
Jag, min sambo, min son och våra hundar bor i ett hus i Härrydas skogar.


Nu har jag kommit så långt i min egen träning att det känns roligt att få dela med mig av mina kunskaper. Jag håller i Freestyle, agilitynybörjar samt Aktiveringskurserna på Alfa Hundcenter.
Om du vill kontakta mig så är mitt tel: 0709-220066