Böcker

Böcker


Har fått tag på ett restlager av mina böcker om sök & uppletande så nu går de att köpa igen, så långt lagret räcker.

200:- st + frakt 45:-


Sök för tävling och aktivering

Att träna sök är en härlig och rolig sysselsättning både för hund och människa. Hunden får både psykisk och fysisk motion samtidigt som den får tillfälle att använda sin näsa. De allra flesta hundar älskar sökarbete om man bedriver sin träning på ett positivt sätt. Som hundförare får man komma ut i naturen och röra på sig och detta i ett sammanhang som även kräver koncentration och tankeverksamhet.


Söket är också en mycket social brukshundsgren. I en väl sammansatt träningsgrupp har man kul ihop. Att hjälpas åt med träningen och se varandras hundar utvecklas är otroligt stimulerande.


Den här boken handlar om skogssök med Svenska Brukshundklubbens tävlingsverksamhet som grund. Det betyder inte att man måste vara tävlingsintresserad för att ha glädje av boken.


Sök är i första hand ett trevligt sätt att aktivera hunden. Tanken med boken är att ge alla som är intresserade av sök något. Från den som enbart vill aktivera hunden till den som vill bedriva sök på hög nivå i tävlingssammanhang.


 

Uppletande för tävling och aktivering Slutsåld!

Uppletande är en mycket stimulerande sysselsättning för hunden både fysiskt och psykiskt. Vare sig avsikten är tävling eller ren aktivering mår hunden bra av att få använda sin näsa och leta efter saker. Uppletande är ett delmoment i alla bruksgrenar, så tänker man tävla och dessutom har ambitionen att få höga poäng bör man vara mycket noggrann i sin träning.


Boken är upplagd med Svenska Brukshundklubbens tävlingsverksamhet som grund. Den tar upp inlärning och problemlösning samt innehåller tips både för aktivering och tävling. Den vänder sig till alla som har intresse av att träna eller tävla uppletande, oavsett nivå. 


Git Jering har haft hund i hela sitt liv och har träning/inlärning som sitt främsta intresse. Hon har mångårig erfarenhet som instruktör och många tävlingsmeriter. Hon har bland annat detagit på sex SM med tre olika hundar med vinst som högsta placering och har även tillägnats titlar som årets sökhund och årets brukshund


maila din beställning till git@alfahundcenter.se