Anna Ivarsson

Anna Ivarsson

Anna heter jag, är född -92 och har hållit på med hundträning sedan första hunden, en schäfer vid namn Aksi kom in i familjen -99. Efter det kom första dobermannen Bizz in i familjen -02 och sedan fick jag min första helt egna hund -05, dvärgpudeln Sazzi. Då hade jag tränat och tävlat med Aksi i flera år och min moder tyckte jag hade tillräckligt stort intresse för att ha en egen hund.


Ursprungligen sysslade jag mest med agility, lite lydnad och spår och har genom åren även hunnit med rapport, drag och nosework utöver rallylydnad som nu är tanken att jag skall hålla kurser i på Alfa Hundcenter fr.o.m. våren -23.


Att jag började med rallylydnad var lite av en slump då jag var med på ett prova på tillfälle år 2011 och instruktören som höll det berättade om att de hade en tävling om 3 veckor, tävlingsmänniska som jag är anmälde jag mig tillsammans med min dvärgpudel Sazzi som hade tävlat en del lydnad, agility och bruks innan och efter en lyckad debut fortsatte det på den vägen. Samma vinter gick jag instruktörsutbildning och har hållit kurser mer eller mindre löpande sedan dess, både på brukshundklubbar och privat.


Innan Sazzi gick i pension vid 11 års ålder hann vi ta oss upp i mästarklass, vinna U-SM och även tävla SM innan hon sedan levde ett aktivt pensionärsliv tills hon var drygt 17 år gammal. Utöver henne har jag tävlat upp 2 andra tidigare hundar, en dunkerstövare, Raja i mästarklass och en dobermannhane, Burner till avancerad klass.


Nu mer har jag en liga av 3 dobermanns som är i avancerad och mästarklass, Gina som är äldst, född -12 blev champion -21 och är nu mer pensionerad. Hon är även godkänd i lägre klass spår och rapport samt uppflyttad till lydnadsklass 2. Best född -16 är startad i mästarklass och strävar fortsatt efter cert. Blitz, också född -16 är tyvärr pensionerad pga att han äter smärtstillande för spondyloser men hann få 2 godkända resultat i avancerad klass innan dess samt uppflytt till lägre klass i bruks och lydnadsklass 1.
Ibland lånar jag även föräldrarnas dobermann, Breeze och tävlar med, hon är hittills i fortsättningsklass.


Min träning utöver att få utvecklas och ha roligt med hundarna bygger på att lägga goda grunder för att på ett enkelt sätt kunna bygga vidare momenten upp i klasserna, vara tydlig och ställa lagom med krav på individen för att kunna utveckla den till dess bästa förmåga! Alltid lika kul att se hundarna lära sig nya saker och att vi under tiden får ha roligt!


Min största styrka som instruktör är att jag tycker det är väldigt roligt att hålla kurser, få se ekipage utvecklas och få en stärkt relation samt nå sina mål oavsett om det är att få en bättre kontakt i vardagen eller att tävla. Jag tycker även det är roligt att det kan finnas så många olika sätt att nå likvärdig nivå beroende på vilken hund och förare jag jobbat med. Min erfarenhet inom olika hundsporter har gett mig större bredd på inlärning och förståelse för olika steg i inlärning av moment dessutom.


Hoppas få träffa just dig på någon rallylydnadskurs!