Anna Barnö

Anna Barnö

Mitt namn är Anna Barnö och jag bor på landet med min man och våra tre hundar. Labradoren Majken och Tollaren Alice är utbildade Sociala tjänstehundar. Majken arbetar tillsammans med mig som Terapihund på ett särskilt boende.

Med yngsta jaktlabben Iris har jag gått en ettårig Specialsöksutbildning med godkänt arbetsprov, tillsammans kan vi nu arbeta yrkesmässigt.  


Jag är utbildad hundinstruktör via Canis hundskola, Hundens Hus och Apportering till vardag och fest. Jag har under flera år jobbat som lärare på Terapihundskolan och hållit kurser i egna företaget Tassvis. Mitt hundintresse har funnits hela mitt liv, jag har tränat och tävlat lydnad, viltspår, Rally, Agility och jakt.


De senaste åren har jag mest ägnat åt just nosarbete, det är riktigt kul att lära hundarna söka ett preparat spelar ingen roll om det är som aktivering, som hobby eller som samhällstjänst. Principen är densamma. Att detaljträna, hitta lösningar och låta hundens nos få jobba är berikande för både hund och hundförare, som en bonus blir du också expert på att läsa din hund 😊 Jag har tränat och tävlat i Nosework under några år men har på senare tid gått över till Specialsöket.


För mig är det viktigt att utvecklas som instruktör, det gör jag genom att gå egna kurser, utbildningar och hålla mig uppdaterad kring nyheter inom hunderiet. Det känns extra kul att vara tillbaka på Alfa Hundcenter igen, då jag för flera år sedan höll i Rallylydnaden här.   


Hoppas vi ses!