Olivia Wennerstrand

Olivia Wennerstrand

Jag bor tillsammans med min familj i Härrydas skogar. Hemma finns Yaffa, Bracco Italiano och Bibbi, Basset bleu de gascogne. Jag är en riktig "allätare" vad det gäller hund och hundsport! Har själv tränat och tävlat med ett antal hundar av helt olika raser i hundsporter så som tävlingslydnad, agility, rallylydnad, nose work, viltspår och dragsporten weightpull.

Just nu fokuserar vi mest på jakt och jaktträning.


Enligt mig behöver alla hundar (oavsett ras och storlek) en uppgift i livet för att må så bra som möjligt.

Utbildade mig till hundinstruktör 2012 och höll efter det kurser på fritiden för Arken Zoo fram till år 2015 då jag la det på hyllan fram till nu när jag kom till Alfa Hundcenter.


På vardagarna arbetar jag på Råda Bot Hund & Kattklinik, där min huvudsakliga arbetsuppgift är som narkossköterska vid operation, men jag jobbar även med odontologi (tänder) vilket jag tycker är det allra roligaste.

Under en vanlig arbetsdag får jag träffa och hantera alla möjliga sorters hundar. Det gäller för mig att vara lyhörd för att kunna tolka deras olika personligheter och eventuella hinder i vardagen. Jag tycker det är otroligt intressant med beteende och hur vi som ägare kan hjälpa våra hundar på bästa sätt i ibland kluriga situationer.


Jag vill inspirera hundägare till att få en fin vardag och en god relation tillsammans med sin fyrbenta familjemedlem.

Vi ses!