Olivia Wennerstrand

Olivia Wennerstrand


Jag bor tillsammans med min familj i Härrydas skogar. Hemma finns Bracco Italianotiken Yaffa och Chihuahuatiken Pippi som vi tog emot som omplacering. Just nu fokuserar vi på jakt och dragträning, för Yaffa och vardagsgrunder för Pippi. Jag är en riktig "allätare" vad det gäller hund och hundsport! Har själv tränat och tävlat i hundsporter så som tävlingslydnad, agility, rallylydnad, nose work, viltspår och dragsporten weightpull.


Det är väldigt spännande att lära sig mer om alla tävlingsgrenar och aktiviteter som finns och att arbeta med olika raser och typer av hundar gör det än mer givande och kul. Jag har tidigare ägt och jobbat med allt ifrån vallhundstyper till terriers. Weight Pull har länge varit en stor del av mitt liv och tillsammans med vår Chihuahua Bambam (som tyvärr gick bort i en tragisk olycka) visade vi hela världen att även små hundar behöver jobba.
Bambam inspirerade många och det är vi glada över. Alla hundar (oavsett ras och storlek) behöver en uppgift i livet för att må så bra som möjligt.


Utbildade mig till hundinstruktör 2012 och höll efter det kurser för Arken Zoo fram till år 2015 då jag la det på hyllan för ett tag. Nu är jag sugen på och redo för att hålla kurser igen i Alfa Hundcenters regi.


På vardagarna arbetar jag på Råda Bot Hund & Kattklinik, där min huvudsakliga arbetsuppgift är som narkossköterska vid operation, men jag jobbar även med odontologi (tänder) vilket jag tycker är det allra roligaste.


Under en vanlig arbetsdag får jag träffa och hantera alla möjliga sorters hundar. Det gäller för mig att vara lyhörd för att kunna tolka deras olika personligheter och eventuella hinder i vardagen. Jag tycker det är otroligt intressant med beteende och hur vi som ägare kan hjälpa våra hundar att på ett bra sätt hantera olika situationer, som att få klorna klippta, tänderna borstade eller att bli genomsökta av en veterinär. Hur kan vi träna för att på bästa sätt komma fram till ett långvarigt och lyckat resultat? Jag vill inspirera hundägare till att få en fin vardag och en goda relation tillsammans med sin fyrbenta familjemedlem.
Vi ses!