Kurs i SBK-specialsök (Kommande officiell gren)

Kurs i specialsök  Tyvärr kan vi inte erbjuda några kurser i dagsläget, men förhoppningsvis i början på nästa år.


Specialsök är ett samlingsnamn för arbete där hunden ska söka, urskilja och markera olika dofter. Det kan vara allt från narkotika, vägglöss, mögel, barkborrar, sprängmedel, kantarell mm. Specialsök är ett roligt sätt att aktivera sin hund oavsett om du vill tävla enligt SBK:s provform, ha som aktivering eller som en fortsatt yrkeskarriär inom ett tjänsteområde.
Kursen passar dig som är nyfiken, vill utvecklas och är intresserad av nosarbete, på kurserna använder vi Röd Kong Classic.


Instruktör: Anna Barnö

Max 6 deltagare.

6 gånger 2 timmar
Totalt: 12 timmar

Kostnad: 2200:-


Grundkurs 

Kursen är till för dig som vill lära dig grunderna och mer om Specialsök. Vi kommer att jobba i urvalsbana, i olika miljöer och målet är att hunden ska hitta och söka Röd Kong Classic. Kursen går varannan vecka för att du ska hinna träna mellan gångerna. Vi kommer att jobba med en hund i taget. 
Alla hundar och raser oavsett ålder är välkomna. Ta med gott godis i små bitar samt leksak.


Kursstart: Onsdagar 18:00-20:00 inget datum klart.
Sex platser kvar


Fortsättningskurs Steg 1.
Kursen vänder sig till dig som har gått en grundkurs eller har en hund som kan söka och hitta preparat Röd Kong. På kursen försvårar och utvecklar vi gömmornas placering. Vi kommer också påbörja inlärning av markering. Kursen är både inomhus och utomhus i miljön runt omkring Alfa. Vi anpassar kursen till varje ekipage, då man kan ligga på lite olika kunskapsnivå. 


Kursstart: Onsdagar 18:00-20:00 inget datum klart.
Fem platser kvar!


Fortsättningskurs Steg 2.

Kursen vänder sig till dig som har gått fortsättning steg 1, eller motsvarande och har en hund som självständigt kan söka efter preparat Röd Kong. Vi arbetar vidare med kluriga & svårare gömmor, markeringar och sökstrategi med mera. Vi går igenom regler för specialsöksprov klass 1 och avslutar kursen med ett träningsprov. Vi anpassar kursen till varje ekipage, då man kan ligga på lite olika kunskapsnivå. Detta medför att man kan gå kursen flera gånger.


Kurstart: Onsdagar 18:00-20:00 inget datum klart
Sex platser kvar!


Coachgrupp Specialsök

Gruppen träffas 1 gång i månaden under tre timmar och tränar tillsammans. Vi fördjupar oss i specialsöksträningen som helhet. Vi tränar på sökstrategier, uthållighet och hittar nya sökmiljöer, träffarna kan därför komma att vara på olika ställen runt om i Lerum. Vid första tillfället går vi igenom hur du skriver kriterierplaner för att lägga upp träningen på rätt nivå i små steg. Coachgruppen kräver ett stort intresse, vi motiverar varandra och delar erfarenheter, tillsammans ”gör vi” gruppen! Du behöver ha en hund som aktivt söker och kan hitta Röd Kong Classic. Via en Facebook grupp håller vi kontakt och ger varandra inspiration mellan träffarna.


Kursen startar när tillräckligt många intresseanmälningar kommit in

Kursstart: Troligen söndagar 16:00-19:00
5 gånger

Totalt: 15 timmar
Kostnad: 2750 :-
Sex platser kvar!Vid anmälan till kurserna vill vi veta följande:


Ditt namn:

Personnummer:

Adress:

Telefon:

Hundras:


Anmäl här

Anna igen
Anna B 4
Anna B 5
Anna B 2
Anna B 7
Anna B 6